10 szépségápolási időpont, amit le kellene foglalnod

#szepseg #előkészületek #tevezés

Tudjuk… tudjuk… az esküvő előtte hónapok nagyon zsúfoltak és túlfűtöttek tudnak lenni, de azért nem árt lefoglalni ezeket a fontos időpontokat, mielőtt végigvonulsz az oltárhoz.

Természetesen van sok fontosabb teendő az esküvő előtt, de hidd el, ezekkel a kis kényeztetésekkel magabiztosabb leszel a nagy Igen! kimondásakor és még amiatt sem kell aggódnod, hogy a fotókon bármi szépséghibát fogsz felfedezni magadon.

1. Dermatológus

Függetlenül attól, hogy milyen bőr problémád van, meglátogatni a dermatológust segít, hogy biztosan rendben legyen az arcod az esküvőn. Függetlenül attól, hogy felnőttkori aknéd van, túl zsíros bőröd, vagy foltos arcod, vagy egyszerűen csak biztosra szeretnél menni, akkor a bórgyógyászod a legjobb személy, aki segíthet, hogy kitaláljátok a bőrtípusodnak megfelelő arckezelést. Egy jól megbízható dermatológusnál pedig nem is lehet nagyobb segítség, ha az esküvőd napján valami csúnyaság jelenne meg az arcodon a nagy napon.

2. Lézeres szőr eltávolítás

A lézeres szőreltávolítás felvágósnak tűnhet, de a gondolat, hogy nem többé borotválkozni mégis eléggé jól hangzik. Tervezz előre, hogy az esküvődre már tökéletes hatást érj el- körülbelül 4-6 kezelést jelent az eredményes kezelés- és így többek között még a nászúton is nyugodt lehetsz, hogy egyetlen szőrszál sem zavarja meg az idilli romantikát.

3. Fogorvos

Klisének hangzik ugyan, tudjuk, de a mosoly a menyasszony legszebb ékszere az esküvőjén. Foglalj a fogorvosodnál egy időpontot egy gyors fogfehérítésre, vagy legalább egy mélytisztításra!

4. Fodrász- festésre

Ha befestetnéd vagy színeznéd a hajad az esküvőre, akkor fontos, hogy erre is gondolj előre. Érdemes már 3-6 hónappal az esküvő előtt konzultálni a fodrászoddal, hogy meg tudjátok valósítani az elképzelt színt. Ha van valami fejdísz vagy ékszer, amit a hajadban viselnél, akkor érdemes arról is képet vinned, hogy a fodrászod el tudja találni a legjobb helyeket a festett hajtincseknek.

5. Hairstylist- hajfodrász mester

Természetesen rengeteg különböző lehetőség van az esküvői hajviseletre és a te saját hajformázó mestered ezeken végig is tud vezetni. Megszokott, hogy el kell a fodrászhoz esküvő előtt menni pár hónappal egy próbafrizurára, de jobbat mondunk, legyen belőle kettő. Látogasd meg először egy hajvágásra és másodszor egy próbafrizurára. Hidd el, ez a fodrászod dolgát is megkönnyíti, hogy összepasszolja a hajtípusodat a megfelelő frizuraviselettel, figyeld meg még ötletelni is könnyebb lesz együtt!

6. Póthaj berakás

Szeretnél még egy kis extrát az esküvőd napjára? A hajberakás lehet a megoldás rá. Először is, tölts egy kis időt a kutatással, hogy milyen fajta póthajat szeretnél. Majd hívd fel a szalonodat és érdeklődd meg, hogy vállalnak-e hajfeltöltést, továbbá, adnak-e póthajat is, vagy azt neked kell külön beszerezned. Ha saját magadnak kell biztosítanod, akkor jó ötlet lehet a próbafrizura elkészítéséhez is már elvinned, hogy a fodrászmester tudjon vele számolni.

7. Kozmetikus

Ez az egy tipp nem teljesen elengedhetetlen szépülési praktika, de azért mi erősen ajánljuk. Kérj időpontot nála 2-3 héttel az esküvőd előttre, főleg, ha valami új kezelést szeretnél kipróbálni (nem tudhatod hogyan reagál a bőröd rá), vagy, ha például mikroabráziót tervezel, mert utána piros foltos lehet az arcod pár napig. Ha csak egy egyszerű tisztító kezelést szeretnél, akkor az egy héttel előtte is tökéletes lehet.

8. Próbasmink

Eltarthat pár alkalomba, mire a sminkesed tökéletesen eltalálja álmaid sminkjét, tehát ne legyél csalódott, ha elsőre nem teljesen az, amire számítasz. Foglalj le pár órát a sminkesednél és vigyél magaddal inspirációt is, hogy könnyebb legyen a közös ötletelés. Szintén fontos előre eldöntened: matt vagy fényes/ csillogó sminket szeretnél? Bronzos vagy füstös szemepek képzelsz inkább magadra? Ne hagyj ki semmit és ha nem tetszik valami, annak is adj hangot, hidd el meg fogja érteni. Többet ér az őszinteség, mert úgy van lehetőség kijavítani is!

9. Barnító szalon

Barnulni vagy nem barnulni? Ez itt a kérdés. Ez teljesen az igényedtől függ, de egy kis plusz barna árnyalat lehet az a kis fény, amit keresel a ragyogáshoz. Csak képzeld el mennyivel szebben mutat a fehér a barna bőrön, mint a sápadt fehéren. Foglalj egy időpontot és bízd magad a szakemberekre, tudni fogják a pontos árnyalatot és segítenek a lépésekben is. Otthon semmiképp nem érdemes magadra kenni barnítókrém formájában, nem érdemes kockáztatni, hogy foltos bőrrel kelljen az oltár elé lépned.

10. Manikűrös

Egy-két nappal az esküvő előttre foglalj időpontot, ha biztos akarsz lenni benne, hogy a körmeid tökéletesek és ápoltak legyenek.