10 tipp hogyan teheted a nagy esküvőt is meghitté

  #ötletek #tervezés #hangulat

Nem is gondolnád, hogy valóban lehetséges a nagy esküvőt is meghitté tenni, hogy minden vendég fontosnak érezhesse magát! Pedig igaz! Olvasd el tippjeinket és varázsold az esküvődet igazán emlékezetessé.

Statisztikák szerint az esküvők sokszor 130 fős körüliek, amely már kezd átláthatatlanná válni, de mégsem akarsz senki kihúzni róla? Úgy érzed mindenkivel megtalálod a közös hangot és pillanatot, aki megtisztel a jelenlétével az esküvődön? Ez nehezebb lehet mint képzelnéd. Azonban nincs ok az aggodalomra, egy óriás esküvő is lehet igazán meghitt. Less el pár taktikát tőlünk, hogy a nagy napon ez se jelentessen akadályt számotokra! Mutatjuk hogyan.

 

1. Az esküvőt megelőző ünneplések fontosak

Az egyik út, hogy mindenkivel találjatok meghitt pillanatokat, hogy kisebb csoportoknak tartotok összejöveteleket, amelyek megelőzik a nagy napot. Ilyen lehet a lánybúcsú, eljegyzési parti, vacsorák és bármi ami eszetekbe jut.

2. Az üdvözlő ital, falatok

Sajnos személyesen nincs idő mindenkit rögtön köszönteni, azonban egy köszöntő sarok kiépítése rögtön invitáló hatást kelt a vendégekben. Nemcsak ellazíthatja a vendégeket a kis üveges pezsgő, de rögtön felkelti bennük az érzést, hogy itt szívélyesen várják őket. Hidd el, értékelni fogják!

3. Gondolj a nagy térre kreatívan

Nem számít, hogy milyen nagy térre van szükség, mindig van rá mód, hogy egy kicsit hangulatosabb és meghittebb legyen. Ha van rá lehetőség, akkor az oltár középre helyezése, amelyet körbevesznek az ünnepi székek a vendégekkel segíthet, hogy kisebbnek tűnjön a tér. A terem meleg lámpákkal való megvilágítása is szintén barátságosabbá teheti a nagy tereket.

4. Ne becsüld alá a jó megvilágítás fontosságát

Ha már világításról van szó, akkor emlékezz rá milyen fontos a hívogató atmoszféra megteremtéséhez. Egy átlagos lámpafény lecserélése egy romantikusra többet ad hozzá a meghittséghez mint gondolnád. Lehet az gyertyafény, lampion vagy lámpafüzér, a közös bennük, hogy javítják a kedvet és megteremtik a romantikus hangulatot.

5. Érd el a családi ünnepi stílust

A kisebb kerek asztalok helyett használj hosszú darabokat, amelyek a családi ebédi hangulatot idézik. A vendégeidnek rögtön eszükbe fog jutni az érzés mintha egy kellemes és meghitt baráti vagy családi vacsorán vennének részt.

6. Figyelj oda az asztaldíszekre

Néha a hatalmas drámai asztaldíszek tűnnek odaillőnek, főleg, ha egy nagy lagziról van szó. Azonban ha minket kérdeztek, akkor az alacsony és növényekkel teli buja asztaldíszek jobb döntések lehetnek számodra, mivel nem zavarják a vendégekkel a beszélgetésben és könnyebben látják is egymást.

7. Fontold meg hogyan lesz az étel tálalva

Amennyiben a tér különböző pontjaira étel állomások vannak állítva, vagy önkiszolgáló a rendszer, akkor biztos lehetsz benne, hogy a vendégeid hamar össze fognak keveredni. Meglesz a lehetőségük, hogy felálljanak, tegyenek egy sétát és étel válogatás közben beszélgetésbe kerüljenek tőlük távolabb ülő vendégekkel is.

8. Köszöntsd a vendégeidet

És íme egy egyértelmű ám nagyon fontos tipp: Szándd rá az időt, hogy minden egyes vendégedet köszöntsd. Lehet ez egy gratulációs sor egy megadott időtartamban, de akár körbe is mehettek minden asztalnál leállni pár perc beszélgetésre a pároddal együtt. Ezzel a gesztussal minden egyes vendéged szívesen látottnak fogja érezni magát, nem pedig csak egynek a tömegből.

9. Alakíts ki egy nyugisarkot

Elsőre furának tűnhet, de kialakítani távolabb a rendezvény teremtől egy kis nyugis helyet kifizetődő lehet. Legyen az egy meghitt Whisky bár vagy egy cigiző rész, segíteni fog a vendégeidnek, hogy vegyüljenek és könnyebben beszélgethessenek más vendégekkel.

10. Hívj fel mindenkit a tánctérre

Mielőtt az első táncotokat bemutatjátok hívjatok mindenkit a tánctérre körbe a tánctér körül. Imádni fogod az érzést, ahogy bevonulhatsz a csaláldod és a barátaid szerető körébe előadni a táncot, és ők is imádni fogják, hogy olyan közel vehetnek részt a produkcióhoz, sőt az is garantált, hogy utána egyből csatlakozni fognak hozzátok!