6 költség, amit a koszorúslányoknak kell állni (és 6, amit nem)

  #pénz #tervezés #előkészületek

Vagyis ki miért fizet tulajdonképpen?

Tudjuk, hogy a koszorúslányokat külön megkérni, hogy fizessenek valamiért nehéz lehet, sőt kínos pillanatokhoz is vezethet, amikor az elképzeléseid nem egyeznek az övékkel – főleg, ha már amúgy is rengeteget tesznek, hogy támogassanak téged.

Legyen az a lánybúcsúztatód megszervezése, vagy a menyasszonyi ruhád megigazítása a szertartáson, az a fontos, hogy őszinte legyél a csapatoddal és mond el, hogy mit vársz el tőlük, mire számítasz és ennek milyen költségvonzatai lennének, de legyél nyitott a kompromisszumokra is. Ha te nagylelkű vagy és megértő, akkor ők is azok lesznek! Ahhoz, hogy erre felkészülj itt egy teljes listát találsz kiindulási pontnak arról, hogy tipikusan mit és mit nem fizetnek ki a koszorúslányok.

Hagyományosan a lánykoszorúdnak ezeket kellene fedeznie:

Eljegyzési ünneplés

Ez egy új keletű dolog, amit a frissen eljegyzett menyasszony barátai tartanak egy napközbeni összejövetel formájában. Ezt a leendő koszorúslányoknak illik állni.

Lánybúcsúztató

Attól függően, hogy ki tartja, de szokás szerint a tanú és a koszorúslányok közösen fizetik a lánybúcsúztató számlát. Azonban, ha a család tartja hogy  (vagy részt vesz a szervezésben), akkor a költségek és a felelősség egy része- dekorációtól kezdve, programok, étel és ital- őket terheli.

Lánybúcsúztatós ajándék

Egy esküvői ajándék általában elég (lásd később) és lánybúcsúztatós ajándékra semmiképp sincs szükség. Azonban, ha a bulinak van egy vices témája, akkor azt a koszorúslányoknak kell megvenniük számodra is, hogy teljes legyen a dekoráció és felhőtlen a hangulat.

Hotel és utazás

Általában a koszorúslányok utazása és a szállásuk rajtuk áll, de azért komfortosan kell érezniük magukat azzal kapcsolatban, hogy megbeszéljék veled a pénzügyi szükségleteiket. Ha belefér a keretbe, akkor fontold meg, fele-fele arányban fizessétek- de legalábbis segíthetsz nekik abban, hogy a szobáikat Te foglald le egyszerre kedvezményben bízva.

Esküvői szett

A koszorúslányok ruhái, cipői és kiegészítői (beleértve az ékszereket, kivéve, ha tőled kapják ajándékba) teljes mértékben az ő felelősségük.

Nászajándék

Pénzben, időben és energiában is sokat áldoznak rád, úgyhogy ne lepődj meg és nem essen rosszul, hogyha nem készülnek külön ajándékkal. Ha, mégis készülnek valamivel, akkor elképzelhető, hogy összedobnak egy közös ajándékra. Valószínűleg számodra is értékesebb lesz majd egy nagyobb ajándék a sok kisebb helyett.

Általában ezeket a költségeket neked kellene fizetned:

Csokrok, kitűzők és más virágos kiegészítők

A menyasszonynak (és/vagy a családjának) illik megvenni a koszorúslányoknak a csokrokat és minden más olyan élő virágból készített kiegészítőt, ami a menyasszonyi csokorhoz illik.

Az esküvő napján a helyszínre fuvarozás

A hagyományok szerint az esküdni vágyó pár dolga elintézni és az esküvői büdzséből illik fizetni minden olyan költséget, amely az esküvő napján való utazást illeti (a hotelből a templomhoz, onnan a bulira, majd vissza a hotelbe). Ez nem csak a koszorúslányokra, hanem minden meghívottra igaz. Lehetséges, hogy ez pont nem Te fizeted, mert máshogy osztottátok el a költségeket, de az az egy biztos, hogy a koszorúslányoknak emiatt nem szabad aggódniuk.

Haj és smink

Ez a pont kicsit trükkösebb, hogyha arra kéred a koszorúslányokat, hogy professzionális sminkben és hajjal érkezzenek, akkor azt neked kell kifizetned. Amennyiben nem Te kéred őket, de szeretnének szépen megjelenni és szakemberhez elmenni, akkor felajánlhatod, hogy kifizeted a felét vagy az egésze mint koszorúslány ajándék.

Szállás az esküvő előestéjére

Amennyiben szeretnéd a barátnőiddel tölteni az esküvő előtti utolsó szabad éjszakádat egy közös hotelszobában, akkor azt neked kellene kifizetned. Valószínűleg a koszorúslányaid már kifizették az esküvő éjszakájára a szobájukat, így nem lenne illdomos kifizettetni velük egy másik szobát is.